Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.03.2010 23:58 - Мъдростта на Тодор Живков
Автор: baletlnetpepas Категория: Други   
Прочетен: 2050 Коментари: 8 Гласове:
4

Последна промяна: 27.03.2010 23:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
 
 
Един ден Тодор Живков ме извика в кабинета си. Беше в чудесно настроение и помоли Албена (секретарката му) да ни донесе по едно следобедно кафе. По приказвахме си, а той ми рече:

"Балетлнетпепас идват времена, когато нито съветските другари, нито американските демократи ще допуснат две мнения по въпроса за плурализма"

Много харесвах чувството му за хумор.


Тагове:   мъдростта,


Гласувай:
4



1. kontrasti - Франк Паркин пише:
28.03.2010 00:20
„Егалитаризмът изглежда изисква политическа система, в рамките на която държавата е в състояние постоянно да контролира онези социални и професионални групи, които, по силата на своите умения, образование или лични качества, иначе биха могли... да предявят претенции за непропорционален дял от онова, което получават от обществото. Най-ефективният начин да държиш подобни групи под контрол е като им откажеш правото да се организират на политически принцип"

ПС: равенството е идеал!:–))
цитирай
2. baletlnetpepas - Чудесна мисъл,
28.03.2010 02:03
въпреки че не съм 100% сигурен, че разбирам добре "...да предявят претенции за непропорционален дял от онова, което получават от обществото."
цитирай
3. kontrasti - „да предявят претенции за непро...
28.03.2010 18:17
„да предявят претенции за непропорционален дял от онова, което получават от обществото“ Което получават, което е меко и дипломатично намекнато, се има на предвид обложените данаци от държавата които тя систематично из взема, но неравно, некорекно преразпределя! Съществуващите неудволетворени се явяват във финансовия свят като черна дупка която от своя страна бавно но систематично и паралелно се уголемява!
Фацит: никоя държава неможе да си позволи да наложи такива големи данъци, за да бъдат всички еднакво обезпечени!
Ако пък какъвто веше случея, през златните години на възхода, с германците, тя не е във състояние да ги преразпредели корекно!...
цитирай
4. haralanov - Това са...
28.03.2010 18:26
Приказки от шипковия храст...
цитирай
5. kontrasti - Приказки от шипковия храст. . . и...
28.03.2010 19:00
haralanov написа:
Приказки от шипковия храст...


именно,
тези бодливи приказки трудно се покриват с действия!...
цитирай
6. baletlnetpepas - Да си призная
28.03.2010 19:52
последните години съм крайно негативно настроен към държавната организираност. Последноь когато мислех как да се класифицирам политически реших, че съм християн-анархо-либертарианец.

Иначе Хараланов, това наистина са думи на Тодор Живков.

Мисля си, малко по-малко да публикувам още от мъдростите, които съм чул от него. Но хайде и сега ще кажа още нещо. Той имаше една чудена шега. Обичаше да проучва събеседника си със следния въпрос:
"Кажи другарю, каква е най-важната политическа задача?" (Когато за първи път го чух беше през 1980 на една конференция в София на председателите на братските парламенти, за да гласуват резолюция срещу "Двойното решение на НАТО". Тогава, той определи задачата в средносрочен план, постепенно, с годините, планът все по-краткосрочен).

Обикновено хората, нали се притесняваха, му отговаряха нещо от заучените фрази - априлска линия, февруарска линия и т.н. Той се усмихваше и казваше. "Но другарю, това са текущи закачи. Не е най-важната! От мен знай, най-важната политическа задача е да определим последния момент"
Тук замълчаваше за известно време, а събеседникът му най-често мигаше тъпоумно (естествено, описвам и себе си като мигащите тъпоумно). След мълчанието, въздъхваше и добавяше: "Защото в деня след последния ден ще си подам оставката" и започваше да се смее с все глас.

Признавам, не разбирах ясно какво означава всичко това, докато, години по - късно не осъзнах, че берлинската стена падна на 9-ти Ноември.
цитирай
7. kontrasti - Чиста и проста кръчмарска сметка си ...
28.03.2010 21:18
Чиста и проста кръчмарска сметка си е това, години наред след налагането на политическите и икономически условия на Западна Европа, които си бяха чисто ембарго, а те го наричаха „Условия за Синхронизиране на цялостната европейска икономика“ доходите неможеха да покриват разходите, за спестяване и инвистиране и дума неможеше да става през последните 15години!...
Тъжното на цялата история е, че и във Западна Европа въздоха също вече не стигаше, с обиденението и „официялното капитулирване на изтока“ се удължи сламката за известна време. За един интервал от време от 20–40години!... След като измина полвината от този интервал и се взема това което имаше още да се вземе, започнаха и тука да подготвят масите с Тошковата приказка:–))) „Криза“..
Каква криза, криза няма и никога не е имало Уважаеми дами и Господа, Пазараът на тази планета е заситен, това е единия проблем, другия е там където все още има нужда, хората нямат финансова възможност! Което води до следния импровизационен номер, трябва да намалим производствената инвестиция за да спечелим нужната разлика на печалба при продаването на всички продукти по евтино с цел достигане до джобовете на бедната маса която възлиза на 4 милярда и малко от горе. Отговора е намерен казва се Китай, след още 20 години ще приберем и остатъка, това е матаматиката! През последните 5 години се води воина за преразпределението на ресурсите, по дъната на океаните са забити вече колчетата, там всичко е разпродадено и се наблюдава чрез сателит!
Кой инвистира в това бъдеще, естествено големите които имат какво, B.R.I.C., е водеща за сега, следвана от EU, USA,,,, останалите ще бъдат принудени да преминат към обслужващите бранжове:–))))
В Израел се наблюдава през последните 10 Години, двойно по усилено инвестиране във изследване на нови суровини и технически съоражения, най голямото им постижение е изобретенито със двойномагнетната платка с която при натиск се произвежда ток. Къде, къде,ще бъде инсталирана по магистралите, движещите се Авт. прои. Ел
цитирай
8. eien - А американските консерватори?
29.03.2010 06:52
Те, дали?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: baletlnetpepas
Категория: Други
Прочетен: 939083
Постинги: 385
Коментари: 3854
Гласове: 4536
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031