Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.04.2012 15:59 - Тъжен помен или защо Главният секретар на МВР – г-н Калин Георгиев изтри своят ФБ профил (до колкото един ФБ профил може да се изтрие)
Автор: baletlnetpepas Категория: Други   
Прочетен: 4605 Коментари: 1 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
 
 
 
Скъпи приятели,

Днес се навършват 2 години, откакто ни напусна най-интересния, интелигентен, начетен, ироничен и влиятелен наш съ-блогър


Балетлнетпепас.

 image
(baletlnetpepas 2007-2010)

 

Струва ми се, това е един подходящ повод, за миг да поспрем, в забързаното си ежедневие, и да се помислим (красивият английски глагол – to reflect) за непреходното и неизменното.

Несъмнено, сега, когато вече го няма, БТП (както още го наричаха приятелите) е част от непреходното наследство на нашия скромен блог.бг; а неговата липса идва само да подчертае гигантската пропаст, която дели интелигентния, съзидаващ трол-творец, какъвто бе той и елементарните „фасулковци”, подходящи за масите, като Бале, Тлнет или Пепас (за пример), които не виждат по-далеч от носовете си (колкото и да се големи някой от тях).

 

И докато разсъждавате върху липсата на най-големия, от онова талантливо поколение тролове, налазило нашия блог преди няколко години, чуйте историята за това, как Главния секретар на МВР – г-н Калин Георгиев, закри ФБ профила си (доколкото един ФБ профил може да бъде закрит дори от такава силна личност, разположена на пост със сериозни властнически ресурси, в малка и не особено значителна държава като Република България).

Калин Георгиев, влезна истински в полезрението на медиите, когато зае култовия пост на Главен секретар на МВР (издигнал настоящия премиер на това, незавидно за всички ни, видно място). Млад, красив, сдържан и със стойка на балетист (останала му от хореографското училище), г-н Георгиев изтръгваше въздишки на стенание от не един женски профил в нета, особено когато се явяваше с униформата си на висш кадър на МВР).

image
(Генерал Калин Георгиев, главен секретар на МВР, в парадна униформа, изтръгваща въздишки от не едно женско сърце)

Калин Георгиев бе олицетворение на промяната във вътрешното ни министерство; а през далечната 2009г., не можеше да си олицетворение на промяната, ако не разполагаш ФБ профил. Това даваше т.нар. human-touch – или основния идеологически момент в онази пост-идеологическа ера, за която Славой Жижек разказваше, че живеем в момента (той пък, от своя страна, с раздърпаните си фланелки, в които избърсваше секрета от носа си докато говореше, предизвикваше единствено ужас и отвращение в същите тези женски профили).


И в този житейски момент, на ФБ профила на един адаш на нашия главен герой от МВР, се получило предложение.

„Лица, които може би познавате”

Ама разбира се, кой не познава Главния секретар Калин Георгиев! Адашът му изпратил покана за приятелство, която профилът от среща, скоро след това одобрил. Това разбира се, не било някакво особено постижение: профилът на Главния секретар бил крайно популярен и ежеседмично прибавял към себе си множество нови приятелски профили.

Адашът на главния секретар обаче следял внимателно пусканото от профила на висшия представител на властта. А както може би се досещате, както всичко свързано с върховете на властта и от там течала боза; а имали боза, все ще се намерят хора, които да я наричат и описват, като най-неописуем олимпски еликсир на мъдростта.

Това несъмнено правило впечатление на адаша на Главния секретар, който в своите коментари опитвал да му посочи, че фактът че е Главен секретар на МВР, имащ много одобрителни коментари от въздишащи женски профили и получаващ многобройни харесвания, само миг след като е пуснал поредната си доза боза, по никакъв начин не означава, че е казал нещо умно.

И така, случило се, че един ден, Главният секретар пуснал пост, в който казвал:

Трудно е да обясниш, че можеш да бъдеш войник без да си военен, че можеш да бъдеш самурай без да си японец и че можеш да изпълняваш заповеди без да си конформист.

Адашът му помислил малко, и след като му обяснил, че бърза да изпревари лавината от възхвали, следваща обикновено подобна мисъл, и му написал, че ако мисли така, то вероятно не е попаднал на правилното място и следва да се замисли за ново поприще в живота.

Главния секретар, се поядосал и пуснал злъчен коментар завършвайки с шегичката, че все пак МВР има пълен достъп до интернет. Адашът му отвърнал, че такива „шегички” не бива да се правят от човек с положението на главния секретар, тъй като издават, че шегуващия се дори си го е помислил; а това не подхожда на такъв красив и спретнат младеж, с осанка на балетист и безупречно реноме.

 

Скоро след това профила на Главния секретар на МВР във ФБ изчезна и повлече със себе си следите на този знаменателен разговор, което разбира се е жалко за бъдните поколения и изследователи на нашата Ера.

Но струва ми се така е по-честно, защото от образа на Главния ни секретар се премахна именно този human-touch, който е безкрайно фалшив; а считам, фалшът е недопустим, когато става въпрос за една толкова сериозна и облечена с власт фигура, дори и в една толкова незначителна държава като Република България.

 

 

П.П.

Тролът е същество променящо света, в който троли.

Да се занимаваш години наред с Гинка от Ловеч е скучно, а да говориш най-вече за нейната брадавица – досадно. Бозата може да рукне не само от върховете на властта; боза има дори в този прекрасен блог.бг.

Да се удавиш в боза е най-жалката смърт за един трол.

 

От опечалените




Гласувай:
6



1. sartorium - Тежка е съдбата на българския трол .
21.04.2012 19:46
Той е принуден да троли в държава , която предварително вече го е изтролила .
Само хабим бозата .
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: baletlnetpepas
Категория: Други
Прочетен: 939184
Постинги: 385
Коментари: 3854
Гласове: 4536
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031