Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02.2010 14:07 - An2 - блогърът, на когото с благодарност предоставям своята награда
Автор: baletlnetpepas Категория: Други   
Прочетен: 13032 Коментари: 72 Гласове:
6

Последна промяна: 22.02.2010 18:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

 
 
 

Скъпи приятели,

както вече обявих, традиционната награда за хилядния глас, този път бе спечелена от блогъра an2. След кратка кореспонденция с него получих следното лично съобщение.

 

Здравейте,

Слуховете, които се носят за вас, гласят, че от всичко най-обичате да анализирате себе си.
http://an2.blog.bg/zabavlenie/2010/02/05/samo-za-ceniteli.487256

Моля, чувствйте се свободен да се отприщите.

 

Трябва да призная, че това лично съобщение носеше голяма доза истинна информация за мен, така че с интерес се впуснах в проучването на този постинг, който обещаваше по някакъв начин да бъде свързан с мен. И наистина, ако в природата съществува нещо, което наистина да възбужда в крайна степен моето любопитство, то това нещо съм самият аз.

 

Преди да започна задълбоченият анализ, ще си позволя, за ваше удобство да публикувам тук целия въпросен пост:

 

Само за ценители

Внимание! Само за ценители!

(т.е. по-умните от вас )

*
*
*
Съвсем случайно и напълно без да искам попаднах на един напълно неразбираем за мен текст:
http://baletlnetpepas.blog.bg/drugi/2010/02/05/uchtivost-i-blagovyzpitanie-ili-edin-chovek-koito-ne-se-sram.487084


След като отворите линка, ще разберете че е абсолютно разбираемо да не разбирате нищо от сложните като лабиринт писания на великия съблогър. Не веднъж и дваж е ставало ясно, че и той самия рядко си ги разбира, ноооо така казват, е необходимо да списват интелектуалците своите свъхгениални хрумвания. (Хм, тук е мястото да си помислите, дали разбирате какво ви пиша аз. Хах)

Та, чета аз, чета, чета и все нещо ми убягва: какво е искал да каже автора с това "ляв блогър" и това" десен блогър"? Хайде, за него се говори отдавана , че  е "ляв", ама пък кои са тогава "десните"?
Много ми беше трудно, но накрая мисля, че разбрах какво всъщност е да си "десен" напоследък.
Да, ето, убедете се сами с клипа на тази невероятна група.

 

Постът завършваше с клипа на Skunk Anansie – Lately, който ще поставя в края на настоящия анализ.

 

Още тук следва да отбележа, че клипът не е случайно подбран ( за разлика голяма част от песничките, които блогърите публикуват), а напротив, той е изключително важна част, допринасяща за разбирането на текста представен ни от уважаемия блогър. В този смисъл, препоръчвам за разбирането на поста, а и на настоящия анализ клипа да се изгледа.

 

Още нещо, текстът прави препратка с линк към един мой пост, с който представих на многоуважаемото блогърско общество лекцията на Славой Жижек – Учтивост и Благовъзпитание в служба на съвременната идеология, така че за още по-пълното разбиране на написаното препоръчвам любопитните блогъри да прегледат и този пост заедно с прикачените клипове. В случай, че тези препоръки не бъдат изпълнени, то напълно възможно е настоящия текст да остане една енигма.

 

Както и да е! Доколкото настоящата награда се дава на спечелилия блогър, а не на другите, то вярвам an2, или както още е популярна Анчето, ще разбере всичко, което съм написал, въпреки че самата тя заявява, че текстовете написани от мен са “напълно неразбираеми” за нея. И ето от тук смятам да започна своя анализ:

 

“Разбрала ли е Анчето моят пост или не?”

 

Експлицитният отговор е: Не! Не е разбрала. Самата тя ясно заявява това на няколко пъти: “...попаднах на един напълно неразбираем за мен текст...”; “...ще разберете, че е абсолютно разбираемо да не разбирате нищо...”; “...и той (Аз – бел. моя) самия рядко си ги разбира”; “...чета, чета и все нещо ми убягва”. Следователно, на четири места блогърът открито казва, че не разбира какво съм написал.

 

Все пак, приятели, ако сте гледали лекцията на Жижек, то тогава за вас е съвсем ясно, че в днешния свят, експлицитното твърдение твърде често се комбинира с имплицитни (скрити) знаци, които показват нещо съвсем различно от твърдяното. В конкретния случай, знаците, които Анчето ни оставя показват съвсем ясно, че тя не просто е изгледала цялата лекция на Жижек и не просто е прочела целия текст, който съм написал, а и доста добре е успяла да разбере и него и мен – факт, за който най-сърдечно й благодарим.

 

Кои конкретно са тези знаци:

1. Стила на поста на Анчето е подигравателен. Смятам, отново, в подигравката й се откриват двете нива – външно и вътрешно.

Външно, очевидно тя се подиграва на мен. Тук са ироничните подмятания: “великия съблогър”; “така казват... списват интелектуалците своите свъхгениални хрумвания”, както и играта на думи с лявата ми сексуална ориентация и левите ми политически възгледи. Да, съвсем очевидно, блогърът се подиграва на мен.

 

Но дали се подиграва само на мен? Нека да прочетем внимателно изречението, което е сложила в скоби: (Хм, тук е мястото да си помислите, дали разбирате какво ви пиша аз. Хах)

Хах, сигурни ли сте, че разбирате какво ви пише an2, приятели?

 

Тук е моментът да помислим малко повече за природата на подигравката. Подигравката, в своя чист вид е игра с неразбирането на другия. Игра, при която подиграващия се възползва от невъзможността обектът на подигравката да разбере истинското значение, истинското съдържание на думите. Дали всъщност Анчето не се подиграва на тези, които в един глас започнаха да й припяват, че поста на Балетлнетпепас е неразбираем? Или пък на тези, които се подадоха на уловката за политическото деление “ляво – дясно” и започнаха яростно да защитават дясното и да оплюват лявото? Дали всъщност това не е игра между Анчето и мен, за да се подиграем на вас?

 

И вижте колко интересно, когато обявих спечелилия наградата един анонимен написа: “що ли не се учудвам....ти е тя и тя си ти”. Дали пък той не е прав!?

 

Може, Интернет е измислен, виртуален свят, в който всичко е възможно – дори и най-чистите спекулации.

 

Но, за да не се превърне и този пост в една чиста спекулация, предлагам да продължим със знаците на Анчето.

2. Втория, особено важен знак, че Анчето добре е разбрала написаното от мен и казаното от Жижек е поставеният в края на поста клип на Skunk Anansie – Lately (мисля, тук е моментът да си го пуснете и да се запознаете по обстойно с него).

 

Вижте само как е представен клипа: “Много ми беше трудно, но накрая мисля, че разбрах какво всъщност е да си "десен" напоследък”.

 

С това изречение тя казва: Поста не е за Балетлнетпепас, поста е за вас, тези които умират да се наричат “десни”. Тези, със застиналата в гримаса усмивка. Самодоволната средна класа, чиято убеденост в собствената правота не може да бъде разколебана нито от нищо - пожар, убийство, метеорит!

 

““Десен” напоследък” е спрялото да разсъждава човешко същество, което не се променя дори изправено пред катастрофа защото знае, че

 

ТАКА ТРЯБВА!

 

Благодаря за вниманието

Балетлнетпепас







Гласувай:
7



1. mar86 - :((((
22.02.2010 14:18
нито съм гледала клипа, нито съм ти чела постинга:(((( и без това не чета нищо по-дълго от 5 реда, а и никога не съм разбирала какво искаш да кажеш...знам само, че наградата беше нагласена и затова изобщо не гласувах за теб!
цитирай
2. baletlnetpepas - Е добре де
22.02.2010 14:27
марче, как да спечелиш като не гласуваш?
цитирай
3. mar86 - :)))
22.02.2010 14:30
казах, че трябва да има реципрочност!!!
ти да не би да гласуваш за мен?
я гледай бббб как всеки ден ме посещава и ми дава точка, затова за него ще гласувам, а за теб - НЕ!!! ако искаш и до 10 000 да ги докараш:))))
цитирай
4. lubopitstvo - Допускам,
22.02.2010 14:30
че поста е интересен. Поздрави за кръглия глас на домакина и на спечелия наградата.
цитирай
5. baletlnetpepas - Ама марче
22.02.2010 14:32
каква реципрочност? Аз гласувам само за наистинакачествени писания, тук няма реципрочност.

Кой пост допускаш че е интересен Любопитство, анализа на анчето, поста на анчето или поста, който анчето обявява за неразбираем?
цитирай
6. lubopitstvo - Абсолютно всичко е много интересно,
22.02.2010 14:34
защото нямам време да го чета.
цитирай
7. baletlnetpepas - Не може абсолютно всичко
22.02.2010 14:37
да е интересно, то е все едно да кажеш, че нищо не е интересно
цитирай
8. mar86 - :)))
22.02.2010 14:39
писах за вулви, писах за пениси...ти па нито едно не хареса:(((((
цитирай
9. lubopitstvo - Е, как да не може
22.02.2010 14:40
след като ето, аз казвам, че може. Прочитайки го, има голяма вероятност да стане безинтресено, а така с хвърлен поглед по диагонал оставаш само с впечетлението, че е много интересно.
цитирай
10. анонимен - Много иносказателно...
22.02.2010 14:41
не може ли по-простичко, като за среднообразовани блогъри !:(
цитирай
11. baletlnetpepas - нали знаеш
22.02.2010 14:43
марче азз съм между пенисите и вулвите - там най- ми харесва.

Добро заключение любопитство,това може би обяснява защо блогът е толкова интересен напоследък
цитирай
12. baletlnetpepas - Не, анонимен
22.02.2010 14:43
аз пиша за себе си
цитирай
13. elinora - Добър ден!
22.02.2010 14:47
Аз дойдох само да гласувам(боря се за следващата награда), нали може да не чета постинга изобщо?
цитирай
14. анонимен - Измъкваш се, затова и от мен днес нямаш глас,
22.02.2010 14:47
оставям те и да се четеш сам!:(
цитирай
15. mar86 - БТП
22.02.2010 14:51
личи си АРИСТОТЕЛизма ти - винаги златната среда!!!:))))), но заемането на средна позиция само заради самото заемане на средна позиция е нелепо действие, което почти винаги само ще създаде нова крайност спрямо по-рационалната и по-добре аргументираната от двете предишни.
цитирай
16. viovioi - Тук има някаква уловка.
22.02.2010 14:56
искаш да насъбереш информация за хора с леви убеждания, нали така??? Този метод (или нещо подобно) в криминалистиката се нарича"аберацио иктус".
цитирай
17. анонимен - мноо тъп постинг
22.02.2010 15:22
а мара как очаква някой да и чете постингите с размер на негърска паламарка, след като самата чете само тези с размера на мадърборда?
цитирай
18. baletlnetpepas - Елинора,
22.02.2010 15:23
нечетенето на постинга е задължително. В противен случай не би гласувала.

Анонимен, че аз да не би да искам някой да гласува за мен. Аз копнея само за внимание

Марче, средата е естественото ми състояние - аз съм Десятката.

Вйо, латинският ти ме възбужда
цитирай
19. baletlnetpepas - анонимен 17
22.02.2010 15:28
да ви накарам да прочетете един тъп постиг бе изключителна чест за мен.
Аз никога не си давам този труд

Благодаря
цитирай
20. viovioi - ето,ето и на латински да видиш ти!
22.02.2010 15:28
aberacio ictus - "отклоняване… ...
цитирай
21. mar86 - ан 17!!!
22.02.2010 15:28
тц! не позна, чета само тези с размера на bbbb :))))
цитирай
22. baletlnetpepas - Всъщност
22.02.2010 15:30
вйо - това "трансферирано намерение" имам намерение да убия А, но той избягва ударът и ръката ми се стоварва върху нищо неподозиращия Б.
Правната доктрина си задава въпросът какъв е умисълът тук
цитирай
23. mar86 - абе,
22.02.2010 15:31
що си мисля, че аберацио иктус беше когато полицай и престъпник се сработват? хм, с тоя латински нЕма да ме накарате да прочета постинга на БТП, та ако ще и турско да е;)))))
цитирай
24. baletlnetpepas - Ама марче
22.02.2010 15:33
естествено, че няма да го прочетеш, този пост е за анчето, не е за теб
цитирай
25. mar86 - БТП?
22.02.2010 15:35
ти появяваш ли се на първа? за наказанието питам, имаш ли го още?

замислила съм една "аберацио иктус" - да драскам тук, та да ми се опулиш от първа и така и мен да ме забележат:)))) - демек нещо като да се сработиш с престъпничка:)))))
цитирай
26. baletlnetpepas - Ами не знам
22.02.2010 15:37
марче, мисля, че от както сложих новия си аватар, не се появявам, защото е някак неудобно
цитирай
27. mar86 - не!
22.02.2010 15:42
сигурно се появяваш, защото аз те видях в "нови постинги", значи нормално е да се появиш и в най-коментирани;))) - смятам да пробвам, я да видя колко остават за да изместим оная тетка в народната носия;))))
цитирай
28. mar86 - аааа;))))
22.02.2010 15:47
нЕма да се абим повече;))))
на тия им е сбъркан брояча, не ти е дошъл ред още:((( народната певица е писала преди теб - 21.02 19:02 ...
цитирай
29. baletlnetpepas - Ами какво да кажа
22.02.2010 15:52
на мен ми е много трудно да разбера цялата система - вероятно ми се подиграват
цитирай
30. mar86 - БТП
22.02.2010 15:57
ааа, системата аз ще ти я обясня:)))) пишеш, псуваш, после си в най-четени, щото тия моралните най-обичат да четат псувни;)))) после се оплакват, защото...нали знаеш, трябва по някакъв начин да оправдаят посещението си при теб...и после, айде у адО!!!

сега си подготвям един постинг дето ще го посветя на модераторките и без това няма да ме има доста време, та той ще ми е нещо като послеслов:))))
цитирай
31. анонимен - БТП
22.02.2010 16:02
е модератор и затова не е на първа.Той не ще да ходи там. Така ли е БТП?
цитирай
32. mar86 - анонимен!
22.02.2010 16:04
ако БТП беше модератор, аз отдавна щях да съм на първа, капиш?:)))) :РРР
аз умирам за тая пуста първа, ама като не знам как и каво да пиша:(((( и поезията не хвана декиш:(((((
цитирай
33. анонимен - добре, марче
22.02.2010 16:05
капишнах. логиката е желязна.
цитирай
34. baletlnetpepas - Не се
22.02.2010 16:08
карайте приятели - гласувайте.
Ясно е че не съм модератор, в противен случай сайта щеше да има съвсем различна първа
Капиш!
цитирай
35. анонимен - капиш капиш,
22.02.2010 16:10
кво се разврякахте и изнервихте всички! то пък човек да не ви сподели някоя мисъл. толкоз рядко ме спохожда.много хубави кодове за анонимни са сложили модераторите-само цифрички-препоръчвам ви ги!
цитирай
36. viovioi - и порно щеше да се лее от всички страни на воля!!!
22.02.2010 16:11
ако БТП беше модератор, блог.бг щеше да е истински рай!
цитирай
37. mar86 - нЕма бе!!!!
22.02.2010 16:11
казах, нЕма да гласувам за теб:)))))
пак капиш!!! :)))))
цитирай
38. baletlnetpepas - Глупости
22.02.2010 16:15
вйо кога аз съм пускал самоцелно порно
цитирай
39. анонимен - БТП
22.02.2010 16:19
сподели за твоята модераторска първа.каква щеше да е тя?
цитирай
40. baletlnetpepas - ами как да кажа
22.02.2010 16:22
във философията си тя нямаше да е много по различна от сегашната - просто аз и своите приятели, а не те и технитеприятели
цитирай
41. анонимен - човешко
22.02.2010 16:24
твърде човешко
цитирай
42. baletlnetpepas - да разбирам
22.02.2010 16:27
ли че признаваш, че нещата стоят така сега?
цитирай
43. mar86 - :)))
22.02.2010 16:31
Уви, така стоят нещата
стари мой приятелю,
махни с ръка и дай нататък -
злото забрави.

аз обаче не забравям!!! :)))))
цитирай
44. анонимен - що си мислиш,
22.02.2010 16:32
че мога нещо да призная?нали трябва да го зная първо, че да го признавам после
цитирай
45. baletlnetpepas - ми че тогава
22.02.2010 16:38
защо признаваш, че нещо е човешко, твърде човешко


Марче, страхотен стих, не е твой нали?
цитирай
46. анонимен - че аз за не съм
22.02.2010 16:42
в стая за разпити, че да ти признавам!
пфу, то човек да не не поразсъждава-веднага-ама защо, ама признай-ляв ли си, десен ли си!
мнителни хора се навъдиха мнооого, сбъркан свят!

цифричките за анонимни са супер!
цитирай
47. baletlnetpepas - Хм,
22.02.2010 16:44
че в "човешко твърде човешко" нямаше никакво разсъждение - това е просто една заучена фраза
цитирай
48. mar86 - БТП
22.02.2010 16:45
baletlnetpepas написа:
защо признаваш, че нещо е човешко, твърде човешко


Марче, страхотен стих, не е твой нали?


ТЦ! на Диомов е:))))
цитирай
49. анонимен - ти ще ми кажеш!
22.02.2010 16:46
туй че някой ме преварил не означава че не минава през сърцето ми, когато я изричам, пардон-написвам
цитирай
50. baletlnetpepas - Е съжалявам,
22.02.2010 16:48
това дали минава през сърцето ти не знам, знам само че някой те е преварил
цитирай
51. анонимен - аз пък
22.02.2010 16:52
хич не съжалявам.супер ти е постинга.другият път правя около 20 ника и шляп шляп те огласувам отвред.ма няма произведение за анализ-то не е една беля
цитирай
52. baletlnetpepas - А така
22.02.2010 16:59
тогава ще анализирам коментара ти
цитирай
53. an2 - Здравейте уважаеми г-н БТП,
22.02.2010 17:00
Дами,

Изключително ми е приятно и с присъщото ми достойнство смятам да приема този напълно заслужен апотеоз на моята личност.

Благодаря на всички представителки на нежния пол в коментарите тук за приятния фон, на който аз така добре можах да се откроя.

И моля ви, не споменавайте Ницше с повод и без повод. Това говори за комплекс в културното ниво.
цитирай
54. анонимен - супер!
22.02.2010 17:01
така да се каже кой от всичките и как ще разбереш, че е моя! бахти интернета! мазало пълно!
цитирай
55. baletlnetpepas - Здрасти Ан-че
22.02.2010 17:02
толкова се задвам, че вече си видяла наградата си. Вече смъ напълно спокоен и мога да се отделя от компютъра за да свърша и друга работа
цитирай
56. an2 - Хм
22.02.2010 17:18
От 73 прочитания - 55 коментара. Т'ва не е ли велико?
Още по-велико ще стане, като има 55 прочитания и 73 коментара, обаче.
цитирай
57. baletlnetpepas - Абе анче
22.02.2010 19:55
какво стана, обади се и народа замлъкна
цитирай
58. an2 - не знам, изтекло им е раб.време. хах
22.02.2010 20:01
при мен си говорят.
помежду си;))
цитирай
59. elinora - Добро утро!
23.02.2010 10:16
Идвам да гласувам. Надявам се, че ще отбележите моята постоянност:)
цитирай
60. viovioi - моето постоянство е правилният израз.
23.02.2010 11:36
аман от тупи каки.
цитирай
61. mar86 - БТП!
23.02.2010 12:11
о как хубаво ме гледаш от първа през тези процепи:)))
стопли душата ми
и усмихна деня ми!!!
Поздрави!
С ОБИЧ МАРЧЕТО!!!
(имаш точка!!!)
цитирай
62. анонимен - Човече, изтрий Тара.
23.02.2010 12:23
Много е тъпа, ще побеснее незабавно :)
цитирай
63. анонимен - турбо4а пак ви изпързаля
23.02.2010 12:49
дребни рибки за акула като него
цитирай
64. анонимен - с благодарност?
23.02.2010 13:15
и за какво си благодариш точно?
цитирай
65. baletlnetpepas - Ами благодаря
23.02.2010 13:23
за приятния пост, който ми даде възможност да анализирам. Щеше да е истинско нещастие наградата да беше спечелена от Уондър или Ведрин например, защото плоската им поезията щеше да ме измъчи ужасно.
цитирай
66. viovioi - на първа си!!!! Ура, успяхме да добутаме тлкова тъп пост до първа!
23.02.2010 13:25
В рубриката най-коментирани:)
цитирай
67. baletlnetpepas - е вйо
23.02.2010 14:13
недей така, като всяко мое произведение обичам и този си постинг
цитирай
68. анонимен - Добре, че света е пълен с глупаци като нас,
23.02.2010 16:43
та да могат умници като вас да си измислят тайни послания :))))))))))))))))
цитирай
69. elinora - viovioi,
23.02.2010 19:31
уместна забележка ми правите. Бъдете по - снизходителна към тъпотията ми, толкова съм ентусиазирана да гласувам, че не си доизкусурих коментара...Ужас!
цитирай
70. анонимен - 70
24.02.2010 07:29
oчkвам постиг на тема "балет знае как се обича"

е, явно знае как;))
цитирай
71. mar86 - и ние знаем да четема
24.02.2010 13:02
ама не знаем да обичаме, та ще е интересен постинг;))))
цитирай
72. анонимен - И аз го чакам
24.02.2010 22:37
"балет знае как се обича"
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: baletlnetpepas
Категория: Други
Прочетен: 939124
Постинги: 385
Коментари: 3854
Гласове: 4536
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031