Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.12.2009 12:49 - Кока-Кола и Уиски или българската /без/ духовност.
Автор: baletlnetpepas Категория: Други   
Прочетен: 778 Коментари: 0 Гласове:
4



 
 
 
 
 
 
Скъпи приятели,
преди време разсъждавах за българската бездуховност. Наистина, това е тема, присъстваща често в писанията в блог.бг, но за жалост, авторите на тези писания не се задълбават в проблема. Най-често истерично повтарят как без духовност "българския народ" е загубен и че всичко лошо ни се случва именно защото духовността липсва.
Какво обаче е духовността?; Как да я запазим?; Как да я откриваме? - това никой не ни казва.
Ето защо реших в днешния си пост да навлезна в по-голяма дълбочина в този проблем.

Често блогърите, а и другите членове на българското общество свързват духовното с естетиката.

"Красивото" - казват ни те - "е начина да спасим духовността на българина". В резултат на това разбиране за почва едно пъшкане, ахкане и превъзнасяне на поети, художници, писатели, музиканти и творци!

"Творчеството! То ще ни направи по духовни!" - казват ни творците и приемат, че всеки, който не ги хареса извършва престъпление към Българщината, защото те правят красотий, а ние ТРЯБВА да им повярваме до един. В резултат, вместо да се отдадат на духовни занимания, да излетят от земното и да ни поведат към небесното, те стоят и само гледат харесвали ги някой или не. Закотвени на земята, но с претенции, че са във висините, те ни държат все по-здраво в мрачната прегръдка на реалността.

Загледани в тях, ние все по-рядко виждаме водачите. Водачите не изглеждат царствено,а глупаво. Те не са от този свят и затова като ги видим, често предизвикват смях.

"Гледай какъв глупак!" - казваме си един на друг и се заливаме от смях.

Безумието води. Има ли ум, водачът е глупак, който не става за водач. Говори ли сериозно, водачът е измамник, който не става за водач.

Но стига! Отплеснах се. В следващия
клип ще ви представя един безумец. Не се съмнявайте, че това е лидера на групата. Той е смешен, грозен, безумен и въобще не се интересува от нашата оценка. Той е духовен. Подчинете се на волята му! Захвърлете кюстюма, вратовръзката и мнението на колегите. Пуснете си душата и колоните на компютъра и оставете да ви води! Нагоре към духовното!




Тагове:   уиски,


Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: baletlnetpepas
Категория: Други
Прочетен: 939804
Постинги: 385
Коментари: 3854
Гласове: 4536
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031