Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2009 14:30 - Случайното завръщане на Балетлнетпепас
Автор: baletlnetpepas Категория: Други   
Прочетен: 1824 Коментари: 7 Гласове:
3



 
 
  
 
 
 
 
(За да се насладите напълно, на този пост, моля първо го прочетета и после пуснетеприкаченото към него клипче и го прочетете отново. Това ще ви гарантира изключително мисловно преживяване - бел.автора!)
 

 
Скъпи приятели, днес ще пиша за случайността. Едва ли има тема по-сложна за разбиране от случайното. Случаят може да направи някого щастлив или нещастен, богат или беден. Със случая е свързана и старата българска поговорка: „Роди ме мамо с късмет, па ме хвърли на смет”.

И така, докато четете тези редове, случайността така направи, че един самолет излита, а в него стои стария ви другар, блогърът Балетлнетпепас (да благодарим на нашите анонимни модератори, които ни дадоха възможност за отложено публикуване, без тях този пост щеше да е напълно невъзможен).
„На къде лети този самолет?” – сигурно се питате. Не знам, случаят ще покаже. Той може да достигне своята спирка, но пък може пътя му да го насочи в неочаквана за всички посока. Кой може да управлява случайността? В всеки случай, не аз!
Спомням си, обаче как стария ми приятел, философа Лъ Жа, казваше: „Когато пътя ти те води към полет няма значение, че си се родил щраус” Да, умни неща казваше стария философ.
За къде пътувам? Зависи от контекста. Сигурно е че всеки път има край, така че приятели, аз пътувам към края си. Къде е края в тази безкрайна вселена обаче не знам. При всички случаи, ще бъде иронично, ако вече самолета, пренасящ стария Балетлнетпепас, е загубил летящите си свойства и се е превърнал в обикновен предмет издигнат над повърхността на земята и оставен на собствената си тежест. Най-често, в тази случаи телесните цялости изчезват и остават само духовните такива. Но дали съществува дух извън телесна цялост? – не знам.

Не знаеше и стария Сократ, когато го питах. Само вдигна рамене, въздъхна и ми каза: „Ще видим”.
Това „Ще видим”, ми дава голяма надежда. Обнадежден съм, че ще видя нещо ново, ако ще и да е на долната земя. Долната земя? Да приятели, под краката ни има земя. Там е пълно с отровни змии, гущери, скачащи кенгурата, добродушни коали, отровни птицечовки, странни растения, хапването на които те запознава с Змията – Дъга – великата родителка, тази която пази водите (тук е момента да отбележа, че блогъра Ка4ак е върл противник на всякакви растения, които ни позволяват да се запознаем със старата ни пра-родителка. Защо? Кой знае, вероятно защото не уважава прадците си). И други неща има на долната земя - странни черни хора, разрешаващи само и единствено мъже да духат в оромните им тояги и да създават божествена музика и така си я карат вече 8 000 и кусур години достигнали съвършенството. Има и работеща демокрация създадена от наследници на каторжници. Има и опера и червена скала по средата на нищото и странни насекоми, духове, таласъми, предци и какво ли още не.

Да, какво ли няма на долната земя?!
Ще видим!

И като заговорихме за виждане – вижте този клип, а аз поемам ангажимента, ако нещата минат по план, да ви изпращам от време на време, по една снимка на себе си от долната земя – нали, някой толкова много искаха да ме видят.
Ако, обаче взема че не стигна тази земя, ами напротив отида към небесата, то моля Ви пишете хубави коментари, и си ме спомняйте с добро, че току-виж, сме се видели след време. Кой знае, случайността може да направи всичко. Ще видим!   Ваш обичан Балетлнетпепас

П.П.
Но какво е това завръщане като заминаваш? - сигурно се питате.

Ами най-подходящото за Балетлнетпепас - обратно! - ще ви отговоря.

П.П.П.
Позволявам отново коментари, за да ме обсипете с искренните си чувства на радост и симпатия





Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mikaela19 - Готино и интересно клипче:)))))
22.08.2009 15:04
Готино и интересно клипче:)))))
цитирай
2. анонимен - На мен (без да съм спец) ми звучи като реге,
22.08.2009 22:58
уважаеми БТП, струва ми се, че при вас няма случайни неща ...Може би затова имам странното усещане, че не сте си заминавали от "нас", но все пак искам да съм любезна в такъв възпитан постинг и да Ви кажа : Добре дошъл!:)))
цитирай
3. анонимен - Вишничке,
23.08.2009 10:34
лапаш ли хуеве?
цитирай
4. анонимен - искрени се пише с едно "н
23.08.2009 23:08
иначе много симпатичен постинг ;)
цитирай
5. анонимен - ej gotin
24.08.2009 00:14
cunki
цитирай
6. анонимен - не се
24.08.2009 00:32
сдържах.
цитирай
7. lubopitstvo - Хубав пост,
24.08.2009 15:31
допускам, че е изпълнен с метафори, които аз със скромния си ум и с още по-скромните си познати и приятели, различни от мъдреците, с които вие сте общували през вековете, не мога да разбера.
Но човек не бива да се предава в стремежа си към Познанието.
С това би се съгласил и вашият приятел Лъ Жа.

Лъжа?! Съвсем се обърках...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: baletlnetpepas
Категория: Други
Прочетен: 939189
Постинги: 385
Коментари: 3854
Гласове: 4536
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031