Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.07.2009 15:15 - Блогърска среща от 27.07.2009 - заведението "Някъде по Екзарх Йосиф" или отмъщението на провинциалиста
Автор: baletlnetpepas Категория: Други   
Прочетен: 3281 Коментари: 27 Гласове:
5

Последна промяна: 29.07.2009 15:28


 
 
 
 
 
Скъпи приятели,
въпреки негативните мнения, които изразих напоследък срещу блогърските срещи, вчера и аз не се сдържах и посетих една такава. На срещата бяха поканени моя милост, бившият блогър Tlnet, бившият блогър Bale, а телефона на бившия блогър Борян Мляков даваше свободно, но след 4 позваняваше включваше автоматичния телефонен секретар.

От сутринта беше почти ясно, че Бале няма да дойде. На проведените телефонни разговори с него реагираше с леко раздразнение и казваше: "Ще видим...може и да дойда", но с тон показваш невъзможност просто да каже Не! Така че на масата застанахме само аз и Тлнет.

Това естествено не ни смути. За мен е радост когато мога да си поговоря с лицето криещо се зад този ник. То е вряло и кипяло, живяло и преживяло. Добре е човек да може да си свери часовника по врелите и кипелите, а още по-добре по живелите и преживелите.

Пихме биричка и си говорихме за любовта, обратите в живота и слабостта на човека пред силата на съдбата. Бяхме обърнали разговора от клюкарна в изповедалня, когато пристигна едно любопитно лице, което няма нищо общо с блога. Караше мотопед и имаше стилна червена каска. То внесе определено разнообразие в нашата задълбала в себе си компания.

Заведе ни в градинката пред Централна Баня. Обстановката там ни накара да се замислим за престъпността в любимия ни столичен град. Установихме, че дори ние, най-умните и интелигентни копелета, сме ставали жертва на разстящата сред ниските слоеве на обществото престъпност. Все пак, богатството с което разполагаме, ни е направило благородни и успяхме да се присмеем на случилото се и да извлечем мъдрост за допуснатите от нас грешки (Тук е момента, да си кажем, че не всеки е способен на това. Някой хора, станали жертви на престъпната дейност на бездомните провинциалисти в София, изпитват такава ненавист към изигралите ги престъпници, а не към собствената си глупост, че побързаха да предоставят свободата си срещу обещание за сигурност - O sancta simplicitas!)

Проблемите с пренеселената от крадливи провинциалисти София, обаче не попречи да се насладим на чудесата, които ни дава този град.

София, е възникнала около своите термални извори. Преживял нашествия на всякакви варвари - хуни, готи, славяни, пловдивчани, варненци, смолянлии, монтанци, тутраканци и други, градът винаги е успявал да възкръсне от пепелицата и да се превърне във важен административен център.  От както се помни, софианци посещават топлите извори, с които природата ги е надарила, наквасват устните си и разсъждават върху хода на времето и историята. Това е създало един изключителен характер на хората живеещи тук. Гостоприемни, ученолюбиви, ведри и с чувство за хумор.

Ако видите някой да се
пеняви по незначителен повод в София, можете да бъдете сигурен, че това е човек от пронивцията, не разполагащ с много средства за препитание и склонен да заеме всяка нископлатена работа надявайки се консервираните зеленчуци, които цялата рода от село изготвя за него. Въобще пенявенето не е специфично за старите аристократи от София. Специфично е широтата на душите им.

Сещайки се за тази величествена история, ние тримата се отправихме към извора където продължихме да си говорим, докато пиехме от него. Знам, че моят приятел ДиджейГатор, ще прочете тези редове, и пак ще каже, че го обсъждам, но е факт, че си говорихме за него. Той наистина е невероятен (incredible). Той наистина разката троловете. Борбата с него е невъзможна. Съжалявам, направих всичко по силите си, но не мога да пробия неговата свещенна простота. Няма човек като него - мисля, стигнахме до този извод. Бъдещето му е бляскаво и съм сигурен, че може да е човека който ще наричаме Новия Бойко (съвсем сериозно, тук няма ирония. Вярвам, че той би искал на прилича на Бойко, а Бойко би искал целия български народ да е като Диджейгатор. Тогава успехите са сигурни).

Пийвайки от извора, решихме да се оправим към заведението "Дон Домат". Ех... няма я вече старата София. Когато обслужването беше удоволствие, а хапването и пийването само повод да поговориш с мъдри хора. Получихме студено посрещане тип Терминатор казва: "I"ll be Back". Бързаща да не изпусне автобуса към Студентски град келнерка ни връчи меню, чиято основа характеристика беше липсата на каквито и да е български думи. Винаги съм смятал, че в провинцията не говорят на български и съжалих нещастното създание, дошло да преследва мечтите си за успех в живота в град, който не я разбира. В желание да помогна започнах да говоря на всички езици извън българския, които знам.

Провинциалиста в София смята, че всички му се подиграват на говора му. Поради това е склонен към отмъщение към всеки който не разбере. За опита си да бъда добър получих мексиканска салата потопена в чили и множество подигравки от сътрапезниците си (които решиха да не рискуват и не си поръчаха нищо). Изядох това което си бях надробил без да издам стон. Разбрах предупреждението. Помолих келнерката да прости лошото ми поведение и да благодари на готвача и целия персонал за ценния урок, който ми дадоха:

"Не се ебавай с провинциалистите!"
O sancta simplicitas!

Ваш Балетленетпепас



Тагове:   дон домат,


Гласувай:
5



1. djgator - балет
29.07.2009 16:00
Незнайно защо, при наличие на такъв интерес към твоя блог, на мен се пада честта за първи коментар..
Вероятно 45 минути не са били достатъчни на привържениците на твоя бляскав ум да напишат и една дума.. Странно.
Това ако е блогърска среща.. в случая, ако само един блогър намалим от присъстващите, ще се получи блогърски монолог :) Всепак тази "среща" от двама души, е по-масова, отколкото организацията създадена от приятелчето ти POTREBITELSKOIME, понеже в нея той беше сам!! :)))) Ще взима пример от теб, как се организират срещи , а от него - как се правят групи по интереси :)
Вие двамата сте новатори...
цитирай
2. baletlnetpepas - Гаторе
29.07.2009 16:05
има някой неща които остават хората без думи. Ти не си едно от тях.
цитирай
3. pakostinka - БТП,
29.07.2009 16:09
ето защо мен ме обслужват винаги мило и усмихнато, защото, ние провинциалистите сме силата и се обединяваме :)
цитирай
4. анонимен - струва ли ми се,
29.07.2009 16:16
или и на двамата ви хлопа дъската?!
цитирай
5. baletlnetpepas - Пакостинке
29.07.2009 16:19
така е... но пък е възможно просто вчера да не ми е бил ден. По принцип и на мен ми се радват

Дилюжън, кой още мен имаш предвид?
цитирай
6. анонимен - само теб, бтп,
29.07.2009 16:21
само теб ...
цитирай
7. анонимен - Среща от двама не е среща:
29.07.2009 16:22
можете да се на*бете и никой да не разбере :-D

\m/
//
цитирай
8. baletlnetpepas - жалко
29.07.2009 16:25
винаги е добре да ти хлопа дъската с някой друг.

Злика, принципно си прав, но понякога е по-добре сам с един верен другар, от колкото с много дрънкала
цитирай
9. pakostinka - Скъпи БТП,
29.07.2009 16:35
мисля, че поведението на обслужващият персонал може и трябва да бъде обяснено единствено с присъствието на блогъра Тлнет и/или лицето със стилната червена каска :)
цитирай
10. djgator - до всички
29.07.2009 16:51
балет, аз явно повлякох крак- виж заприиждаха коментари :) Не е нужно да ми благодариш.
пакостинка- не се чувствай провинциалистка, това не е обидна дума :)
дилюшън- радвам се че си тук и си в добро настроение, коментарите ти режат като бръснач.
Добре, че БТП е свикнал да го плюят..
цитирай
11. pakostinka - Диджей,
29.07.2009 17:06
всъщност съм си провинциалист - вярно нетипичен, защото не се пенявя по незначителни поводи. За съжаление, като един провинциалист, не съм в светлината на прожекторите - никой не обсъжда незначителната ми личност на толкова високо ниво и започвам да се чувствам силно притеснена и поодтисната. Замислям план да обера някое от тези интелигентни копелета :)
цитирай
12. djgator - pakostinka
29.07.2009 17:17
Е и аз съм наполовина провинциалист, но не се срамувам от това :) Пеняванато е всеобща черта на много блогъри, най-вече на сладкодумния ни домакин :) Пак можеш да си в светлината на прожекторите - провинцията предлага достатъчно възможности.. Сещам се за един пример, ами да, аз например съм от Пловдив, но за 4 месеца станах популярен блогър - брех да му се не види. Късмет..?! Ако си решила да обираш тия копелета, не се надявай на много - те имат по няколко лева в джоба и карта за целия градски транспорт. Нападни някой клошар, те събират по повече пари на ден :))))))))
цитирай
13. pakostinka - Диджей,
29.07.2009 17:47
благодаря ти искрено за успокоението и за стабилното рамо, което ми предлагаш - понякога е толкова трудно да си само и беззащитно момиче-провинциалист в големия град...освен това, ти може да си провинциалист, но си имаш нещо - популярността, а аз? Пиша ли пиша вече три години и нищо - никой не ме знае, никой не е чувал за мене /хлип-хлип/.
А за домачинина - мога да кажа, че пронизва с хладен интелект, но не и че се пеняви...а за обирането - обръщенинето с копелетата и изобщо целият смисъл е доста обиден и няма да го коментирам.
цитирай
14. анонимен - драма не ами,цял цирк...
29.07.2009 23:04
няма нужда човек да ходи до кварталната кръчма - тук е по весело.

извинявай, че успях да ти съсипя и този постинг...
цитирай
15. baletlnetpepas - Брей
30.07.2009 01:03
това провинциалистите не могат да си затворят устите. Човек седнал, замислил се за някакви свои си неща, а до него виси групичка мекащи същества, чопли семки и го обсъжда ли-обсъжда.
- Ей, глейго тоя къв е смешен
- Прави се на накакъв, остави го
- Той мен не ме познава, аз какви хора познавам
- Големец си значи
цитирай
16. анонимен - Софиянец
30.07.2009 07:30
1:0 за Балет срещу скромната особа Дидзеигатор.
цитирай
17. анонимен - edinstvenoto po-lo6o
30.07.2009 08:13
neshto ot tova da izglejdash kato choveka na snimkata, e tova da izglejdash kato dj gator.
цитирай
18. анонимен - Балет,
30.07.2009 12:58
какво искат всички от теб, не разбирам...Пишеш си хубаво и увлекателно, да го духат,бе.Хич да не ти пука.
цитирай
19. baletlnetpepas - Мисля че
30.07.2009 13:01
завиждат на красотата, ума и богатството ми. Но красивия, умния и боатия е свикнал да му завиждат
цитирай
20. анонимен - О,
30.07.2009 13:34
грешиш.На ум не се завижда в днешно време, виж на другите неща, може.Как ме дразни това масово лицемерие в блоговете, ужас.Страх ги е да си напишат истинското мнение, крият се и си правят четки до втръсване.Баси и тъпите същества.
цитирай
21. анонимен - Стига с тази провинция
30.07.2009 19:16
Хващам бас, че жена ти е от провинцията ;)
цитирай
22. baletlnetpepas - Грешиш
30.07.2009 20:41
аз не съм женен
цитирай
23. rustam - Охо.....
31.07.2009 14:31
Самотен Снобе, и Бале ли те "отсвири" ?
Те тъгувай, остана ти агитката от " селски були" .
Зная, че тяхното внимание е важно за тебе.
Сега с тлнет ще можете на воля да си разказвате измислени истории за това - кой е по голям е*ач.
цитирай
24. анонимен - всъщност това е самия
31.07.2009 15:37
бале и е най-велик ебач!!!
цитирай
25. анонимен - да бе да !
31.07.2009 15:38
докажи, че не си женен!
цитирай
26. viovioi - гатор не ми пуска вече коментарите??
31.07.2009 15:58
ето какво бях написала в постинга за тебе:
15:45 - Скъпи мой, прелюбими балетлентпепас получаваш бонус за високия патротичен дух!
Довечера ще ти направя свирка. Нека умрат от яд всичките ти врагове.
Коментарът чака одобрение

цитирай
27. baletlnetpepas - Рустан
31.07.2009 16:45
що за смешен индивид!


Вйо скъпа, твоята свирка можа да накара и най-суровото сърце да трепне
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: baletlnetpepas
Категория: Други
Прочетен: 939523
Постинги: 385
Коментари: 3854
Гласове: 4536
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031