Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.05.2009 14:50 - Блогърска среща 17.05.2009г. – заведението „Джепето” или как се присетих за блогърката Светла Башиянкова
Автор: baletlnetpepas Категория: Други   
Прочетен: 2337 Коментари: 12 Гласове:
2



 
 
 
 

Скъпи приятели,

Kакто вероятно повечето от вас знаят, вчера имаше среща на блогъри в заведението „Джепето” находящо се в центъра на гр. София. Аз лично закъснях с два часа за срещата и вероятно съм изпуснал по-голямата част от забавата. Сигурно този факт е причина да не усетя характерното удоволствие, което имам на блогърски срещи.

Когато се върнах в къщи обаче се замислих и за възможна друга причина. Това беше първата блогърска среща, не свързана с блогъра Tlnet. Така че, ако Тлнет четеш тези редове да знаеш, че отсъствието ти се чувства.

Стига толкова сълзливи истории за Тлнет. Знам, че всички вие искате да разберете нещо повече за самата среща. „Кой присъстваше?” е въпрос, който ви вълнува! Няма да ви държа в напрежение и ще ви кажа – присъствах аз (очевидно), бившия блогър Бале и настоящ Пепас, блогърката Лафиет, блогъра Злика, нечовешката блогърка Никита (с номер, който така и не мога да се накарам за запомня), тайнственото лице от предната блогърска среща и блогъра СССР (присъстваше и блогъра Хиената от “френдс”, но беше толкова пийнал, че може направо да се каже, че отсъстваше). А също имаше и други хора извън блога, така че едва ли ви интересуват.

Ще започна един по един:

1.     Аз бях център на внимание както винаги.

2.     Бале извърши Балево дело, както винаги

3.     Лафиет, в цялата си сериозност, беше очарователна по един невинен начин, както винаги

4.     Блогъра Злика бе по-симпатичен като блогър от колкото на живо, както винаги

5.     Нечовешката блогърка Никита (с номера) изглеждаше нечовешки (нея за първи път я виждам, но въпреки това ще добавя „както винаги”)

6.     Тайнственото лице си остана загадка, както винаги

    и накрая:

7.     Блогъра СССР… Хм, блогъра СССР

Всъщност, на него всички ние дължим следващите редове, защото съвсем ненадейно докато обсъждахме почти всеки, който можете да се сетите от блога отвори дума за Светла Башиянкова. С това стана причина да се присетя за нея.

Както вероятно повечето от вас знаят аз съм един от малкото блогъри, които са се виждали на живо с нея. Това беше може би, два месеца преди да изчезне от „Блог.бг.”. Тогава дори нямах идея, че ще изчезне така ненадейно. И съгласете се, Башиянкова беше един от запомнящите се образи сред нас. Срещнах се с тази жена, защото ми беше интересно да разбера до колко е възможно да е истинска и до колко играе някаква игра. Естествено, за да ме допусне до жива среща трябваше дълго време да използвам неотразимия си чар. Това е дълга история, която мога да разкажа друг път, важното беше, че една петък-вечер вашия приятел Балетлнетпепас слезе от автобус на Етап на автогарата в Стара Загора.

Светла ме чакаше и трябва да ви кажа, че веднага се познахме. Не бих я определил като красавица, по-скоро една измъчена женица на средна възраст палеща се от най-дребни нещица и смятаща, че ако не оправи света то поне е способна да го направи. Не мога да кажа, че ми беше скучно с нея. Пийваше здраво и през следващите две нощи обиколихме повечето денонощни Старозагорски кръчми (те не бяха много, но пък там всички добре я познаваха). Падаше си малко скандалджийка и в две от кръчмите не ни пуснаха. Ще го кажа още от сега: „Секс с нея не съм правил!”  но това е съвсем разбираемо, тъй като ако я бяхте видели, смятам че и вие нямаше да правите секс с нея.

Все пак в Башиянкова, при цялата й нервозност, имаше нещо много интригуващо. Тя си вярваше напълно! Несъмнената вяра е нещо, което винаги ми е било интересно. Как е възможно да съществува човек, който да няма капчица съмнение? Въпрос, на който нямам никакъв отговор, но ей на, Башиянкова беше истинска, значи е възможно! Питах я за произхода на фамилията й, за омразата към администраторите, за любовта към Стоил, за живота й като вдовица, за това как си изкарва прехраната. Оказа се наследница на големи имоти в околностите на София от които взимала наем, който и позволявал да не работи. За Стоил ми каза, че дори и когато бил скандалджия всъщност вдигал скандалите по невероятно нежен начин. За случката с циганите на „Аязмото” твърдеше, че всичко започнало много кротко, но нещата накрая се пообъркали, защото не се разбрали кой първи да си изпере дрехите. За омразата си към администраторите ми каза, че от малка мразела административните процедури, а „Блог.бг” й се сторил пълен с такива. Като цяло харесваше част от вас но ненавиждаше Бале, Тлнет и Пепас, като  и Стид и Влаголюб, защото се подигравали на истински стойностното творчество на Кенди и Цефул.

Общо взето не може да й се отрече, че притежаваше оригиналност, но три дни в нейната компания ми се видяха много. Накрая, когато ме изпрати на автобуса за София, доста театрално ми каза:

-         Споко, всичко това е майтап!

 

Така и не разбрах кое точно!

След последния й пост и звънях по телефона, но не ми отговори, така че не знам дали и това със смъртта й  също не е майтап.

 

Това е всичко за днес.

Гласувайте за блога и не забравяйте обещаната награда.

 

Ваш понеделнишки Балетлнетпепас.





Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Блогъра zlika
18.05.2009 14:58
поздравява автора с развяване на х*й :-D

\m/
//
цитирай
2. viovioi - Не успах да го прочета, така се ядосах само...
18.05.2009 15:08
Винаги ме хваща яд, че мен ме заобикаляте като пън насред оране. Балево дело да не казваш на положение " насвиркан до козирката" ???
цитирай
3. bros - Абе!
18.05.2009 15:09

Луд човек си, ей! :)
цитирай
4. baletlnetpepas - Злика
18.05.2009 15:17
подобно.

Вйо ими ти в тази пуста Монтана съмсем си се закопала, как да те доведем? Кажи кога си в София и ще направим сбирка специално да те видим. А балевото дело е нафиркан до козирката бяга от кръчмата.

Брос, защо бе?
цитирай
5. viovioi - Насвиркан или нашвикан.
18.05.2009 15:25
Нафиркан е преекспонирано.
цитирай
6. baletlnetpepas - Абе
18.05.2009 15:50
бале си беше бале нафиркан или насвиркан
цитирай
7. cccp - Без връзка с темата, ще споделя две истини, които току що научих,
18.05.2009 16:40
но точно две истини които промениха целия ми мироглед: 1.Трябва да вървиш по пътя..всичко отминава и е суетно... 2.Някога твоя Път все свършва ...но пътя не... Моята малка тайна е следната-винаги има изход -ти си най важния!No Exit е за другите винаги можеш ако искаш! Простичко е но действа -нищо не може да те спре ....ти създаваш бъдещето си!!!
цитирай
8. анонимен - cccp,
18.05.2009 17:32
stay cool man! :-)

And... fcuk 'em all!!! :-D

\m/
//
цитирай
9. darcy - Точно така, zlika
18.05.2009 20:03
fuck you all!
цитирай
10. анонимен - да, да
18.05.2009 20:58
и аз съм виждал бившата блогерка башиянкова - типичната кичозна провинциалистка: цялата в розовко - досущ като розовата пантера...
цитирай
11. soho - А
20.05.2009 09:19
спокойни ли сте вече, че съм малка и черна ;)))
цитирай
12. baletlnetpepas - Да сохо
20.05.2009 11:48
от сигурни източници разбрахме, че сте черна и малка, но, вероятно, много страстна!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: baletlnetpepas
Категория: Други
Прочетен: 939201
Постинги: 385
Коментари: 3854
Гласове: 4536
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031